Deelnemers briefing


Beste deelnemer aan Gouda Peddelt,

Morgen is het zover en kan er gepeddelt gaan worden! Er is in de oost/ westhaven van Gouda niet heel veel ruimte. We hebben een aantal parkeerplaatsen gereserveerd waar deelnemers kunnen laden en lossen. Parkeren zal op een van de aangegeven parkeerplaatsen moeten gebeuren.
Laden en lossen kan hier:
Westhaven 37, 2801 PL Gouda. (dit is tevens de start locatie van alle onderdelen)

Voor alle onderdelen geldt…. Je kan in het water vallen, Dus neem een handdoek en wat droge kleding mee! Verder wordt het erg warm, dus neem ook drinken mee en smeer je goed in!
Een pet en zonnebril zijn op het water ook geen overbodige luxe.

De onderdelen:

De Clinic ‘Supbrevet’ voor Kano en Sup
Om 10:00, om 11:00 en om 12 uur start er een clinic. Als je vooraf bent aangemeld ben je verzekerd van een plaatsje maar je ter plekke aanmelden is ook mogelijk.

Kom ongeveer 15 minuten voordat de clinic begint omgekleed naar de startlocatie.
Startlocatie: Westhaven 37, 2801 PL Gouda.
Je kunt een tas afgeven met spullen bij de registratie balie. De sups en of kano’s zullen dan al klaar staan.

Rondje motte
Ook voor het rondje motte kun je tussen 10:00 en 13:00 aanmelden. Met een reservering ben je uiteraard verzekerd van een board en peddel. Voor het rondje geld ook dat je een tas kunt afgeven die wij voor je bewaren. Je krijgt ter plekke instructies voor het rondje. Deze zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen. Onderweg zijn er ook nog leuke plekjes waar je eventueel wat kunt gaan drinken of een ijsje eten.
Let wel op, tijdens dit rondje moet je onder heel veel bruggetjes en tunnels door

Jeugdwedstrijd
Deze start om 13:30. Zorg dat je in ieder geval een half uur voor de start geregistreerd bent bij onze balie. Alle deelnemers mogen een wedstrijdlycra van de organisatie lenen. Hierop staat meteen je startnummer. Deze lycra dien je na afloop van de race wel weer in te leveren.
De wedstrijden zullen ook in de oosthaven starten (zie adres bovenaan de briefing) We beginnen met de 3km en de 1,5 km en doen als iedereen gefinisht is nog een sprintrace. Afhankelijk van het aantal deelnemers delen iedereen op in verschillende heats. Na de wedstrijd gaan we de winnaars huldigen!

12 km wedstrijd / toertocht
Na de jeugdwedstrijd begint de 12 km toertocht. Ter plekke inschrijven is nog mogelijk. Ook de deelnemers die al ingeschreven zijn dienen zich nog even aan te melden bij de registratie balie. Hier kun je een tas achter laten. Max 1 tas per persoon, en geen losse spullen.
Zorg ook dat je uiterlijk 30 minuten voor de start aanwezig bent. Iedere deelnemer krijg een wedstrijdlycra met een nummer erop. Je dient de lycra zo te dragen dat tijdens het suppen/ kanoën/ kajakken het nummer zichtbaar is.
Voor informatie over de route. Zie de website!
We starten om exact 16:00. Wegens het schema van diverse rondvaartboten en brugbediende is dit van groot belang!
Een aantal bruggen zal open staan, en een aantal bruggen moeten we onderdoor. Bij de Reeuwijkse sluis moeten we een stukje klunen. Er zijn daar twee stijgers waar je kunt aanleggen om af/ uit te stappen. Deelnemers moeten daar een trap naar beneden pakken om daar weer het water op te gaan. Op de Elfhoevenplas is de route aangegeven met boeien die je moet ronden. NA de elfhoeven plas ga je weer terug naar de sluis om dezelfde route terug te varen.
In de oosthaven kun je uiteindelijk finishen. Je vaart hier door de boog (roep voor de zekerheid je startnummer)! NA de race hanteren we voor de snelste deelnemers een podium!

We hopen jullie allemaal morgen te zien!