GOUDA VIERT 750 JAAR STADSRECHTEN!


Op 19 juli 2022 is het 750 jaar geleden dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten verleende aan Gouda. Dat vieren we 6 maanden lang van april t/m september. Er staan maar liefst 150 verschillende evenementen op stapel. Stuk voor stuk unieke evenementen, van grote publiekstrekkers tot evenementen op wijkniveau. De feestperiode start op 12 april met de opening van de tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ door Zijne Majesteit de Koning.

Een feest, leunend op de historie maar gericht op de toekomst. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad mooier en leuker te maken. Het motto van het feest is dan ook: Geef Gouda door!

We hebben Gouda gekregen van de generaties voor ons en geven het door aan onze kinderen. En hoe willen we de stad dan doorgeven? Duurzamer, innovatiever, inclusiever! Gouda, een stad om trots op te zijn. Een mooie stad om in te wonen, te werken en recreëren.

Gouda bestaat natuurlijk al veel langer, in 2022 vieren we dat de stad in 1272 stadsrechten kreeg. Er is een hoop gebeurd op de tijdlijn van de stad, te veel om op te noemen.

 

Wil je meer weten over het programma en het doel van Gouda750? Kijk dan even op de website van gouda750