Gouda Peddelt

Kan jij een beetje Suppen en\of kano-en/kajakken én wil je je meten met de sportprofessionals van het water? Kom dan zaterdag 18 juni 2022 naar Gouda voor Gouda Peddelt.

Deze wat kortere routes kan iedereen peddelen… Maar hoe lang je erover doet hangt geheel af van je trainingsvoorbereiding, je doorzettingsvermogen, je (eigen) materiaal en of je hebt je laten afleiden door de weelde van de natuur van dit prachtige veenweidegebied in het Groene Hart.

Op de langste zaterdag van het jaar worden verschillende peddeltochten gehouden onder de titel Gouda Peddelt. Tijdens Gouda Peddelt krijgen de deelnemers een unieke route over de stadse grachten, sloten en de waterlichamen van het prachtige groenblauwe Groene Hart voorgeschoteld. GoudaPeddelt is per kano/kajak als per SUP te doen. De route kan als wedstrijd gepeddeld worden of als toertocht.

De gemeente Gouda ondersteunt de eerste editie van Gouda Peddelt. Exventure Sports & Events/Watersportverbond organiseert samen met Sport*Gouda, de Reeuwijkse Watersportverenigingen en de Wateralliantie Gouda het watersportevenement. Landelijk heeft Gouda hiermee een primeur. Nooit eerder werd er een evenement voor topsporters en recreatieve peddelaars zo groots opgezet. Net als de Goudse Waterdagen wordt GoudaPeddelt in 2022 als programma-onderdeel van Gouda750 opgenomen.

Die avond sluit Gouda deze lange zaterdag op het water af met een lang lint van verlichte vletten, pramen, schouwen en sloepen die rond 21u30 vanaf de Oosthaven richting de HollandscheIJssel of richting Reeuwijk-Bodegraven varen. Hiervoor worden de sluizen en bruggen speciaal in de avond bediend. Een fijne gedachte is dat er recreatieve zeilers op de Reeuwijkse Plassen tot de dag erna 13u00 doorvaren om de wacht te houden én voor ons te kijken hoe laat het werkelijk pikkedonker wordt. Ben je echt een diehard meld je dan aan om hier peddelend aan mee te doen, wellicht mag het…  🙂